OSAGAIAK:
- Bonito kilo bat
- Patata kilo bat
- 3 piper berde
- 2 piper txorizero
- Tipula bat
- 3 baratxuri hortz
- 2 tomate
- Arrain salda
- Baso erde ardo
- Pimenton goxo goilarakada bat
- 2 guindilla
- Olioa
- Gatza
- Perrexila

ERREZETA:
Hasteko, piper txorizeroak ordu batez utzi behar ditugu uretan irakiten. Bitartean, piper berdea eta tipula mozten dugu zatietan, eta baratxuria baita ere zati txikiagoetan. Hau sartagin batean sukaldatzen dugu. Patatak zatietan mozten ditugu, nahi dugun tamainan. Sartagineko tipula garden dagoenean, patatak gehitzen ditugu mezklara eta pimentoia gehitzen dugu. Gero, ardoa botatzen dugu ondo mugitu ostean eta 2 minutuz usten dugu ebaporatu arte. Arrain salda botatzen dugu eta su baxuan usten dugu. Gatza botatzen dugu eta piperrak ateratzen ditugu uretatik.
Gero, falta diren osagai guztiak botatazen dugu mezklara, arraina izan ezik eta su baxuan usten dugu ordu batez. Batzuetan kazola mugituko dugu kanpotik, salda loditzeko. Goilara batekin mugitzen badugu barrutik, arriskutuza izan liteke, zeren patata zati txikiagotan apurtu ahal da. Bukatzeko, arraina gehiten dugu, eta 5 minutu gehiago usten dugu sukaldatzen, arraina sapore ona edukitzeko, eta ez zikatzeko, oso azkar lehortzen delako.
